Jobben min

Jeg har verdens beste sommerjobb (på Norsk Folkemuseum), og føler meg så heldig. Hver dag får jeg lov til å være sammen med fine dyr og mennesker, svare på rare spørsmål, se gleden i barneøyne som kanskje aldri har sett så fine dyr før, se det spire og gro overalt rundt meg, drikke sterk kokekaffi, fortelle om hvordan ting var i gamle dager, bli solbrent på nesa og i nakken, få brune hender og være skikkelig sliten og glad når jeg kommer hjem fra jobb.

Dette er to av de tre kosekyrne våre. Jeg får et lite møøø! hver gang jeg er i nærheten. Å passe på at dyra har det bra er en del av jobben min. Det involverer en god del kosing. Og nussing.

Vi har to griser også. De heter Rosa og Carl, og liker å løpe, grynte, grave, rulle seg i gjørme, hoppe opp med frambeina på gjerdet, flytte på halm, å bli klødd over hele kroppen, mat, søvn, sol og lek.

Også må jeg ikke glemme sauene. De er gammelnorske spelsauer, og de fineste sauene som finnes. De er nysgjerrige, men sjenerte. Har ikke helt fått overbevist dem om at kos er bra enda, men de blir litt modigere hver dag.

Dette er Tordis. Hun er museumshest, og en av de snilleste og roligste hestene jeg har vært borti. Den andre museumshesten heter Tina, og Tina og Tordis er bestevenner. Litt som Tuppen og Lillemor.

Jeg får ha fint kostyme på. Og i går hadde vi besøk av denne lille fyren. Han spratt rundt på museet hele dagen, før han sovna i fire-tida. Han sov i fanget mitt en stund, før jeg ga ham videre til noen som skulle jobbe litt lenger (forresten: er det noen som kjenner ham? Eller savner ham? Jeg tipper han er rundt 6 måneder. Veldig kjælen, trygg og rolig. Vi ble litt redde for at han har gått seg bort). To uker til med jobb. Det kommer til å gå nesten alt for fort.

Og hvis du vil: fortell om sommejobben din!

Reklamer

10 tanker om “Jobben min

 1. Jeg har også verdens beste sommerjobb! Å jobbe som journalist i lokalavis er artig og koselig. En dag kom det to gutter på 11 år som ville ha sommerjobb. Da laget jeg en slags kontaktannonse med bilde som kom i avisen. Dagen etter ringte en gammel dame og ville ha de til å luke i hagen hennes. Jeg har også vært øverst på Reinsfjellet ( 994 m.o.h) sammen med to gærninger som trener til de skal gå over Grønland.

  Gleder meg til å fortelle deg alt i detalj! Snart sees vi!
  Vi er heldige som har fine sommerjobber. Snille jenter får som fortjent 🙂

 2. Jeg har også en super sommerjobb! Det er kjempekoselig å rusle rundt i Oslos solfylte gater og dele ut post og glede.
  Ha en fin uke, Ine! Håper vi får til en Mario-dejt snart! På torsdag, kanskje?

  • Jeg tror du må være Postmanns Pat kvinnelige motsykke! Du mangler bare en katt som kan tusle ved siden av deg. Jeg er veldig klar for Mario (alltid!). Torsdag passer fint, så lenge det er på kvelden (:

 3. det er første sommer jeg ikke jobber siden jeg gikk ut av videregående faktisk. og det er fem år siden i år. men det er nok å gjøre, for vi flyttet for under en uke siden, og med en mann i fullt arbeid er det en jobb for seg selv!

  • Flytting er en stor jobb! Vi tenker på å flytte av og til, men så husker vi hvor slitsomt det er, og kommer fram til at egentlig har vi det ganske greit der vi er (:

 4. min sommerjobb består av å scanne og lese fakturaer på et regnskapskontor dagen lang. meget lite innholsrikt og svært så kjedelig. På den annen side får jeg drepe tid ved å surfe, og derfor snuble innom fine blogger som denne 🙂

 5. Det hørtes litt kjedelig ut, ja. Fint jeg kan stå til tjeneste som avbrekk fra fakturaene! Også får du prøve å tenke på fine ting du kan gjøre med pengene, som å gå på kafé med noen du liker, reise en plass eller kjøpe en ny kjole (:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s