En kveld denne uka bestemte jeg meg for å lage granola. Vi hadde alle ingrediensene man trengte i hus, og det tok ikke mer enn en liten halvtime før deilig duft av honningristet granola spredte seg i leiligheta!
Ingredienser til ett stort glass: 1 liter havregryn. En neve solsikkefrø. To never grovhakkede mandler. 4 spiseskjeer nøytral olje/smør. 4-5 spiseskjeer honning.
Bland havregryn, solsikkefrø og grovhakkede mandler. Varm honning og olje forsiktig i en liten kjele, til honningen er flytende. Vend honningen inn i grynene med ei sleiv. Fordel halvparten utover en stekeplate med bakepapir på. Rist i ovnen på 140 grader i 20-25 minutter. Rør litt om underveis, så det ikke svir seg. Gjenta med den andre halvparten. Avkjøl helt, og ha granolaen på et lufttett glass.
Og vips! Så har man mange gode frokoster å glede seg til.
åhhhhh vil ha… men jeg ville sikkert spist opp alt på en gang.
Det fine er at da kan man jo bare lage mer (:
Det så godt ut! Kanskje jeg også endelig får meg til å lage – har snakket om hjemmelaget müsli i sikkert to år…
Haha, jeg også! Det tar kjempekort tid, og er såå verdt det. (:
skal lage, skal lage! mye billigere enn å kjøpe glutenfri frokostblanding/musli. det er syk pris det!!!
Ja, det er dyrt. Skikkelig god butikk-kjøpt müsli er veldig dyrt. Men denne er nesten gratis 😀
Mmmmmm!