Nok er nok

Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet har sluppet materiale som viser omfattende brudd på dyrevernloven på pelsfarmer over hele Norge. Hvis du ikke har fått med deg hva dette handler om, kan du se dokumentaren Kniven på strupen – Et kritisk blikk på norsk pelsdyroppdrett. Det er en ganske kort film, på bare 15 minutter. For meg er den enda en bekreftelse på at pelsdyroppdrett er og blir dyremishandling, og aldri kan foregå på en måte som er akseptabel for dyras velferd.

Jeg velger å la være å publisere bilder av revunger med avgnagde bein, mink med åpne, betente sår, skadede dyr stua sammen i små bur, dyr som har fått halen sin gnagd vekk, rever som graver frenetisk på nettinggulvet i buret sitt, eller sitter apatisk i et hjørne. Men det er det dette handler om. Dette er en del av pelsdyrnæringa.

Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger. Fra Lov om dyrevelferd, § 3.

Bruddene på lovverket er grufullt tydelige. Jeg håper så inderlig at politikerne kan lytte til fagfolk og legge ned denne næringa. Pelsdyrbransjen har fått nok sjanser. En revunge med avgnagd bein er en for mye. En apatisk rev er en for mye. En mink med betente sår er en for mye. Ett liv i nettingbur er ett for mye.

Reklamer

7 tanker om “Nok er nok

  1. Tilbaketråkk: Kniven på strupen: sannheten om pelsen « vaarloek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s