Om å ikke få til, men ikke gi opp

Jeg hadde eksamen i går. Eller det vil si, jeg skulle ha eksamen. Men jeg fikk det ikke til. Akkurat som i vår, da jeg – den flinke piken – ikke klarte å være flink. Jeg klarte det ikke i går heller. Etter en halv time greide jeg ikke mer, jeg sa fra til eksamensvakta, måtte skrive på et skjema, hente sakene mine og gå ut, med gråten i halsen og en elefant på magen. Utafor kom tårene, i en elv minst, nesten en foss, og jeg sendte melding til Ståle med klarte ikke. Så dro jeg hjem, og sov i mange timer.

Utpå ettermiddagen traff jeg Joy-Loi. Jeg fikk en stor klem, også satt vi på kafé i tre timer, med store kaffekopper, scones og solbærmuffin. Vi snakka om at i den store sammenhengen betyr ikke en eksamen så mye, den betyr faktisk nesten ingenting, og at det kommer til å ordne seg. Også snakka vi om at dyr har dyrefølelser, hvor mye vi gleder oss til jul, hvor mange fine folk vi kjenner og at vi har lyst til å gå på kaffesmaking en gang. Elefanten på magen min ble litt lettere. Og tårene ble tørka vekk.

I dag har jeg bare tatt det med ro, for jeg er sliten i både kropp og hode. Jeg har hatt en langsom morgen med kjæresten, fått frokost på senga, drukket kaffe på Edvards, kikka på leker på Sprell og sett på Veronica Mars.

Jeg har ikke tenkt til å gjøre noe annet skolearbeid i kveld enn å lage en leseplan. For jeg har jo en eksamen til. Og den vil jeg gjerne klare å gjennomføre. Selv om jeg allerede gruer meg. Så da vet dere det.

17 tanker om “Om å ikke få til, men ikke gi opp

 1. men du var jo superflink likevel som bestemte deg for at eksamenen ikke er så veldig viktig egentlig likevel. FLINK FLINK. nå får du litt mental tørket mango av meg.

 2. og ops, det var kjersti fra hysjduskremmerfiskenbloggen som skrev den forrige kommentaren – bare innlogget som noen andre ved et uhell. så vet du det.

 3. i know the feeling. selv om jeg aldri ikke har gjennomført en eksamen, så har jeg vært temmelig nær flere ganger, som for eksempel hele denne uka, som i historiebøkene vil bli å finne under «fail». men vet du hva, det går bra 🙂

 4. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Men det kommer til å gå bra, du kommer til å greie det neste gang! Har du utsatt den til over jul?

  Jeg liker bloggen din 🙂

  • Det er sånn på Blindern at man bare må ta den neste gang faget går, og det tror jeg er neste høst. Så det blir nok da. Takk for koselig kommentar 🙂

 5. Kjære fine deg! Du har så kloke tanker og så gode venner. Det gjør meg glad å lese om. Du kommer til å klare det du skal klare – men det er ikke alltid det skjer når vi vil, eller på den måten vi vil. Uansett så tenker jeg fortsatt på deg – du er verdens beste Ine vettu 🙂 Ofte, når ting går skeis, så pleier jeg å tenke: Hvordan er livet mitt om fem år? Da blir det meste av det som skjer NÅ bagateller – og jeg kjenner at jeg kan senke skuldrene og vite at ting går seg til. Allt gode tanker som kan oppdrives sendes sporenstreks til ei superjente som beriker livet mitt ved at jeg kan lese verdens fineste blogg 🙂 Klem fra ei som tok sin siste eksamen som 49-åring…..

 6. Takk for at du deler 🙂
  Blir så bra så, pust med magen, dette er ikke noen undergang, men et skritt på veien.
  Må innrømme at med årene har alvoret ved eksamen/større oppgaver blitt mer synlig. På videregående tok jeg det på hælen, og kom fra det med hederlige resultater, ble få firere for å si det slik, var vant med fem i alle fag uten å anstrenge meg, og kom også ut av eksamen med tilsvarende resultater.
  Nå snart tredve år etter har det hanglet med resultater over hele skalaen, noe som også har skjerpet leselyst og ikke minst forståelse for hvordan legge opp studiene.
  En realistisk leseplan, gjerne i samarbeid med en medstudent som man kan diskutere med er et godt utgangspunkt. Fokusèr på studiene den tida du skal holde på med dem, ikke ta dem med inn i fritida eller på jobb. Ta deg fri, slikkelig fri fra studiene ei stund hver dag. Har sagt det før, men kan sikkert gjenta meg selv. Bruker man en vanlig arbeidsdag på studiene hver dag, fem dager i uka, har man et godt utgangspunkt. Man skal faktisk leve også, gå på fest, danse, kose med kjæresten, gå på kafè med ei venninne og vaske opp.

 7. Man kan ikke alltid få til alt, det må vi vel bare innse. Jeg heier alltid på deg og du er så flink 🙂 Og snart er du i Dublin og jeg skal spandere verdens beste Belgiske sjokoladepannekake med jordbær og is på deg!

  Ha en superduper helg!

  P.s I love you!

 8. Utrolig tøft å innse at man ikke greier det og forlate eksamenslokalet, enda tøffere å erkjenne at eksamen ikke er alt. Jeg heier på deg, Ine! Jeg har tatt nok eksamener til å vite at dette bare er enda en eksamen, kjekt om jeg kommer meg gjennom, enda kjekkere om jeg får god prosent, men det er egentlig ingen grunn til å stresse over det hvis det går skeis. Det er et papir med spørsmål du skal besvare, går det ikke så bra for du alltids en ny sjanse.

  Og som mamma sier: Man kan alltids få en ny sjanse når en prøve går dårlig, men man har egentlig bare ett liv. Så gjør det du føler deg mest komfortabel med! 🙂 Du er super!

 9. Det gjør ingen verdens ting å ikke ha gjennomført en eksamen! Kanskje ville det føltes enda verre å ha tvunget seg gjennom det, for så å stryke? Du er tøff som deler det med verden, og jeg ønsker deg masse lykke til med den neste! 🙂 Og som alle sier, i den store sammenhengen spiller en dum liten eksamen en forsvinnende liten rolle. Klem

 10. Jeg synes du er himla tøff som innså at det ikke kom til å gå! Noen ganger må man bare gjøre det som er riktig for en selv.

  Jeg har vært i samme situasjon selv, med et fag med en stor innlevering i stedet for eksamen. Det var bare helt feil, men det innså jeg ikke før kvelden før den skulle leveres, etter å ha grått meg gjennom flere uker og fått stressutslett. Da er det viktig å være voksen nok til å si at nei, det går ikke. Okei, så taper man litt lånekassepenger, men man får det veldig mye bedre med seg selv:)

  desemberklem!

  (og takk for göteborgtips, selv om jeg ikke fikk brukt dem:))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s