Kjøttfri mandag: Superbra risotto

Risotto er noe av det aller beste jeg vet. Det minner meg om å være i Roma, på en travel fortauskafé med god rødvin i glasset og gode venner rundt meg. Også er det skikkelig comfort food. Å lage det selv fra bunnen av er ikke vanskelig, men det tar litt tid – og ikke minst din fulle oppmerksomhet. Derfor vil jeg bruke dagens kjøttfri mandag-innlegg på å tipse om en skikkelig god og lettvint løsning når man har lyst på risotto: Superbra risotto!

Vår favoritt er Superbra risotto med steinsopp. En pakke er nok til to voksne og ett barn, eller to veldig sultne voksne.

I tillegg til pakka med risotto trenger man olivenolje, smør og en god ost – jeg liker best å bruke parmesan.

Så er det bare å følge anvisningen på pakka, og etter litt mer enn et kvarter har man skikkelig superbra risotto. Pynt med noen friske urter om du har, og hvis du (som meg!) elsker parmesan, kan du rive litt ekstra over. Jeg synes også det er godt med noen tomatbåter til. (Denne risottoen har jeg forresten testa på en litt skeptisk femåring, og den gikk ned på høykant.)

Reklamer

15 tanker om “Kjøttfri mandag: Superbra risotto

 1. Risotto er jo så godt, men tviler på at dom har akkurat denne i england så må kanskje få noen til å sende, så jo kjempegodt ut!

  • Det er ikke vanskelig å lage risotto helt selv heller, så du kan prøve det. Man får kjøpt tørka steinsopp mange steder, og det er helt supert å bruke. Pluss en god grønnsaksbuljong. (:

 2. Den risottoen er kjempegod! Har selv prøvd de fleste variantene i serien, og liker nok også best den med steinsopp.

  Min første kommentar her inne, forresten. Er stadig innom og titter, for jeg synes du har så fin en blogg! 🙂

 3. Skeptisk Marlen tar vegetarpizza ala Aslak på kjøttfri-mandag i dag 🙂 Ha en strålende uke, sola mi!

  • Vet du, risotto er jeg hundre prosent sikker på at du kommer til å like. Jeg skal lage det til deg en gang. Ha en god uke du også, fina!

 4. Flott tips. Jeg digger risotto, og vi lager det en gang i mellom, men noen ganger kan det være greit å slippe å skjære opp og organisere det hele. Veldig kjekt når det skal gå litt raskere. Synd jeg ikke får det her, men er heldigvis ofte i Oslo da;)

  • Jeg tenkte litt på at det nok ikke er alle som får tak i denne – men da vet man i hvert fall at det er verdt å slå til hvis man kommer over den (: De har den faktisk på mange Deli de Lucaer, sånn hvis du er i Oslo og ikke har så mye tid til å snuse rundt i matbutikker.

 5. Fikk faktisk akkurat denne risottoen som en venninnegave i helga 🙂 Gleder meg veldig til å smake den!

 6. Superbra risotto er virkelig superbra! Handlet en med soltørkede tomater på butikken selv i dag, faktisk:) Det blir vår tirsdagsmiddag!

  Ps Skal stemme på din venninne nå!

 7. Risotto er kjempegodt! Jeg lager som oftest med risottoris, løk og skinke, litt grønnsaksbuljong og litt vin. mums mums! Håper du har en fortreffelig mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s