Kjøttfri mandag: Kosepannekaker

Pannekaker kommer høyt opp på lista over verdens beste comfort-food! Og man trenger slett ikke bacon for å ha pannekaker som middagsmat. Her kommer oppskrift på pannekaker fylt med stekt sopp, spinat og fetaost, gratinert i ovnen med litt hvitost. Nam!

Pannekaker

  • 3 dl hvetemel
  • Litt salt
  • 5 dl økologisk melk
  • 3 økologiske egg fra frittgående høner

Ha mel og salt i en bolle, og rør inn melka til det blir en glatt røre. Visp inn eggene til slutt. La røra svelle i ca en halvtime. Stek pannekakene i en god og varm panne med litt smør.

Fyll (nok til seks pannekaker)


  • Ganske mye sopp (for eksempel sjampinjong og aromasopp): skjær soppen i skiver, og stek den i flere omganger i litt smør. Krydre med salt og pepper.
  • Spinat: Ha frossen spinat (ca en halv pose) i en liten kjele, varm den til den er helt tint. Tilsett gjerne litt muskat, salt og pepper, sil av overflødig vann.
  • Fetaost: Smuldre en pakke fersk fetaost.

Gratinering


Fyll pannekakene med sopp, spinat og fetaost. Rull dem sammen, og legg dem i en ildfast form (eller paiform, det brukte jeg!) med skjøten ned. Dryss litt hvitost over. Gratiner pannekakene på 200 grader midt i ovnen i ca ti minutter. Ferdig!

Reklamer

7 thoughts on “Kjøttfri mandag: Kosepannekaker

  1. Matpannekaker er kjempefin mandagsmat! (..og hvis man vil jukse, kan man gå til Creperie de Mari i Torggata, hoho)

  2. Nam! Jeg har aldri vært på den i Torggata, men tror kanskje har gått glipp av noe der 🙂 Men det er jo ikke for seint!
    Ha en finfin uke, Ine!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s