Kjøttfri mandag: Grønnsakslasagne

Tomatsaus med grønnsaker

  • 2 gule løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 gulrøtter, revet
  • 1/2 squash, revet
  • 1 boks tomater
  • Basilikum
  • Oregano
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Varm en god klunk olivenolje i en passe stor gryte. Ha oppi løk, hvitløk, gulrøtter og squash, og la det surre under omrøring til løken er blank. Tilsett tomater og krydder, og la det putre mens du lager ostesaus.

Ostesaus

  • 1-2 ss smør
  • Jevning av 1 dl økologisk melk og 3 ss hvetemel (jeg pleier å ha det i en tett boks og riste)
  • 4,5 dl økologisk melk
  • Litt muskat
  • Salt og pepper
  • Ca 1 dl ost

Smelt smøret på middels varme i en kjele. Tilsett jevningen mens du rører, så har du oppi resten av melka. Kok sakte opp mens du rører hele tida. La sausen koke i ca 5 minutter, tilsett ost og krydder, rør om til osten har smelta og voila!

Til slutt

Smør en ildfast form med olivenolje. Dekk bunnen med lasagneplater, ha på tomatsaus, ostesaus og et nytt lag med lasagneplater. Fortsett slik til du er tom for saus – men husk å avslutte med tomatsaus og ostesaus. Dryss litt god ost på toppen, og stek lasagnen på 200 grader i 30-40 minutter.

Man kan ha litt salat til, og et glass rødvin kanskje. God middag!

Advertisements

8 thoughts on “Kjøttfri mandag: Grønnsakslasagne

  1. Det der så nydelig ut, frister å prøve. Ser du bruker de beste tomatene på boks også, nå kan jeg ikke bruke annet lenger jeg. Finner mye inspirasjon på bloggen din! God mandag!

    • Det er vel verdt det å slenge på en ekstra tier for å få gode tomater! Hyggelig at bloggen min kan være til inspirasjon. God mandag tilbake!

  2. jeg pleier å bruke tomatpuré og litt fløte istedet for hakkede tomater, fordi det gir en kraftigere, søtere smak, og det suger til seg krydder bedre, som feks spiskummen, hvitløk, koriander, paprika… bare et tips! nå fikk jeg lyst på lasagne.

    • Høres spennende ut, har ikke tenkt på at det går an. Er stort sett mer fan av tomater på boks enn tomatpuré, men det skader jo ikke å teste!

  3. Savnet oppskrift forrige mandag; de gir meg alltid lyst til å lage mat! Du er flink, Ine, og jeg kan skrive under på at denne lasagnen er diggbar!

  4. Jeg prøvde denne oppskriften i helgen, og det ble en suksess! Dette skal jeg virkelig lage igjen, NAM! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s