Midtsommer

(Foto: Elsa Billgren)

Da jeg var liten var St. Hansaften en stor kveld. Vi lagde et digert bål nede ved elva, spiste god mat og var oppe så lenge som vi ellers bare fikk lov til på nyttårsaften. De siste årene har det blitt dårlig med St. Hansfeiring for min del, men i år, i kveld, da skal jeg feire midtsommer på Folkemuseet! Med folk jeg liker veldig godt, maistang (siden det er et museum med masse gamle trehus kan det ikke være St. Hansbål, men maistang er jo like fint), grilling, Odd Nordstoga, blomster og kanskje sol, kanskje regn. Tror det blir skikkelig fint. Skal dere noe fint i kveld?

13 tanker om “Midtsommer

 1. SÅnn er det med meg også – St.hans-feiringen har vært heler laber de siste årene, men i år skal jeg ut påå sjøen i snekke og spise ferske reker + drikker god vin! Jeg gleder meg og håper du får en kjempefin kveld 😉

 2. Åh., det høres fint ut! Jeg har ikke hatt noe spesielt forhold til denne kvelden noen gang, bortsett fra mammabursdagsfeiring. Og det er jo fint det også. ❤

 3. eg skal på jobbmøte på, eh, jobben!
  og ikkje brenna bål, ikkje drikka øl, ikkje frysa ute,men sitja inne med ei fin bok
  og kanskje ein kopp grøn eller svart te, det hadde vore fint, ja.

 4. Jeg har ikke feiret St. Hans siden jeg var liten og var på hyttebesøk i Kragerø. Men jeg feiret stort i går -til og med med blomsterkrans:) Dog i en annen anledning, men det var veldig fint for det!

 5. Da jeg var liten pleide vi å ha stort St.Hans bål i fjæra utenfor hytta vår. Pappa stablet tingene til bålet slik at det så ut som en stor lavo, høyere enn han selv. Så hadde vi grilling og spising av twist. Gode minner 🙂 God St.Hansaften til deg!

 6. Det tippar eg blir meget fint 🙂 Eg skal laga middag med gamle venninner og kanskje snika meg ein tur innom Oslo Live. Trur det kan bli bra òg.

 7. jeg viste ikke før i går at det var st.hansaften i dag… hvis jeg er i mandal hender det at vi tar båten ut og ser på alle bålene langs kysten, men det har vell bare hent et par ganger. dårlig med den tradisjonen, som er litt trist. jeg liker tradisjoner. (men da kan man lage nye og egne, og det er fint!!)

 8. Håper det ble en kjempefin feiring på Folkemuseet!
  Da vi barna var små, pleide vår familie å samle masse folk og tenne stort bål i hagen (med brannmann-far er det ikke så tvilsomt som det høres ut), og leke og løpe og le og få masse myggstikk, og først da solen sto opp igjen, var det aktuelt å legge seg. Kos!

 9. Eg feira midsommar på fredag, med grava kjøtt og rosevin (og etterkvart heimebrygga øl) så igår blei det lite feiring…var fortsatt litt hangover når eg la meg 😛 Tenkte bare fortelle at eg prøvde lage dine frokostscones, og har et spørsmål – deigen rakk bare til omtrent 4 store scones (brukte en mummikopp for å skjære ut), er det meningen? Eller pleier du lage dei litt mindre? Miina

  • Jeg pleier å lage dem litt mindre, sånn at det blir ca 6-7. Men det er jo bare å doble oppskrifta hvis du vil ha flere store (:

   • ok, eg syns dei på bildet ditt var så store..men sant det, skadar jo ikkje med dobbelt så mange ^^ blei kjempegode i alle fall!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s