Blåbærscones

Nybakte scones og en stor kopp kaffe eller te er kanskje den beste måten å starte dagen på. Denne uka fant jeg en oppskrift på blåbærscones som passer perfekt til lange helgefrokoster. Jeg har endret bittelitt på den, her er min versjon:

❤ 1 1/2 kopp hvetemel

❤ 1/2 kopp sammalt spelt (eller sammalt hvete)

❤ 3-6 ss sukker (jeg brukte fire)

❤ 2 1/2 ts bakepulver

❤ 2/3 kopp rømme

❤ 5 ss kaldt smør i terninger

❤ 1 økologisk egg, vispet

❤ 1 kopp blåbær (frosne går helt fint, men ikke tin dem)

Forvarm ovnen til 200°C.

Bland alt det tørre i en bolle. Smuldre i smøret med fingrene, det skal se litt ut som brødsmuler. Visp egget forsiktig og ha det i bollen sammen med rømmen. Rør det hele raskt sammen til en myk deig. Det gjør ikke noe om den er litt klissete. Bland bærene forsiktig inn i deigen (det går helt fint hvis noen knuser). Ha litt mel på bakebordet og kna deigen såvidt, form den til en slags ball. Kjevle den ut til en passelig tykk rund leiv. Bruk en skarp kniv til å skjære ut trekantede scones. Ha sconesene på et stekebrett med bakepapir og stek dem i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

Lag kaffe eller te, sett på Joni Mitchell’s Ladies of the Canyon, tenn lys på kjøkkenbordet og la frokosten vare lenge.

10 tanker om “Blåbærscones

  1. Åhå, ja takk! Nå skriver jeg blåbær på handlelista, og denne oppskrifta skal jeg ha åpen i nettleseren til jeg får mulighet til å bake 🙂

    • En ting! Hvor stor kopp har du brukt? Jeg har aldri helt skjønt den måleenheten, og jeg blir visst ikke mye klokere av å google det.

      • Jeg brukte Mummi-kopp, det ble bra. Jeg tror (men er ikke helt sikker) at en kopp er litt over 2 dl. Det viktigste er at man bruker samme kopp til alle mål, slik at forholdene blir riktige. (:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s