Gjør det selv: Vaser og lykter av matglass

Til bryllupet vårt har vi valgt ut noen få, fine gjør det selv-prosjekter. Allerede i fjor sommer bestemte jeg meg for å lage papirblomster i en eller annen form. Videre fant vi ut at vi ville ha girlandere av noe slag, og at vi ville samle inn glass og flasker og bruke det til blomster og lys. Jeg tenker å vise dere alt etter hvert, men vi starter med glassene!

Vi brukte noen uker på å samle opp glass. Så gikk vi på Panduro og kjøpte stoff, blonder, hyssing og bånd i ulike nyanser av hvitt, krem og natur. Stoffet vi har kjøpt er rester, så det var ikke særlig dyrt.

Noen bånd fant jeg hos Vintagepiken på Hamar. I tillegg til glass og noe å dekorere dem med trenger man linjal, blyant, saks og limpistol.

Det er ikke vanskelig å lage glassene, men det tar litt tid. Fint å være to eller høre på radio mens man holder på. Man gjør omtrent slik:

  • Rengjør glassene og fjern etikettene ved å legge glassene i veldig varmt vann en stund. Eventuelle limrester kan fjernes med neglelakkfjerner.
  • Mål opp og klipp ut stoffbiter og blonder eller bånd i passende størrelse til glassene. Stoffbitene bør overlappe med kanskje 1 cm der festet skal være. Gjennomsiktige blonder og bånd kan godt være litt bredere enn stoffet under, jeg synes det bare er fint!
  • Bruk limpistol og lag en smal stripe med lim der du skal feste enden av stoffet, altså på langs der det var etikett før.
  • Fest enden av stoffet. Man må være litt rask, for limet tørker veldig fort.
  • Lag en smal stripe lim der den ene enden av stoffbiten allerede er festet, og fest den andre enden av stoffet. Pass på å feste det ganske stramt, da blir det finest.
  • Hvis du vil: Gjenta prosedyren med en blonde eller et bånd.
  • Til slutt kan du eventuelt knyte en hyssing rundt.

Jeg har laget en del ulike varianter. Noen med mye pynt på, andre med mindre. Synes det er fint at de er litt forskjellige, men ser ut som at de hører sammen. Noen glass skal det være én eller to blomster i, andre skal vi bruke som lyslykter. Jeg tror skal bli veldig fint!

Reklamer

14 tanker om “Gjør det selv: Vaser og lykter av matglass

  1. Kjempefine! Vi har og drevet å spart flasker og glass i snart ett og et halvt år. Veldig fint sånn dere har gjort det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s