Roma

Rome

{Carol Lin}

I oktober drar Ståle og jeg på bryllupsreise til Roma! I en hel uke skal vi bo i en liten leilighet i nærheten av Piazza Navona. Leiligheten går over to etasjer, den har skråtak med store bjelker i tre og en liten terrasse der vi kan ha lange frokoster med espressokaffe og fint brød. Jeg gleder meg sånn!

Og hvis noen har gode Roma-tips å komme med, blir jeg kjempeglad for det! I kommentarfeltet eller på e-post. 

Reklamer

22 tanker om “Roma

 1. å, så fint! har kjempelyst til Roma, og det må være en av byene hvor jeg faktisk er interessert i de største turistattraksjonene. kos dere masse!

 2. Jeg har vært på høstkurs for hovedfagstudenter i kunsthistorie i fire uker i Roma. Det er noe å se overalt om man er interessert. Mitt beste tips er å gå overalt og holde øynene åpne, kjøpe en god guidebok, og her er den som viser bydel for bydel super. Husker ikke forlag. Et annet herlig tips vi fant ut av er åspise frokost på cafe og ROPE bonjourno i det du går inn. Da roper alle bonjourno tilbake og dermed føler man seg integrert;)

  Riktig god tur, Roma er et eventyr!

 3. Roma er et eventyr! Mye av gleden er egentlig å bare gå rundt og se og se og se! Det er alltid en vakker fontene eller kirke rundt hvert hjørne. Jeg anbefaler ting som Peterskirken og Colloseum selvsagt, som alle vet om, men min favoritt er nok Pantheon. Det er helt ubeskrivelig at den bare står der, midt i byen etter 2000 år. Når det gjelder ting som ikke er helt blant de aller mest kjente, så syntes jeg katakombene er helt ubeskrivelig og denne kirken, som er bygget i tre lag oppå hverandre: http://www.basilicasanclemente.com/ Ellers kan dette stedet som ligger like ved, være verdt et besøk. http://en.wikipedia.org/wiki/Santi_Quattro_Coronati En av de jeg reiste sammen med hadde fått tips av kjæresten sin om stedet. Vakkert kloster, og hvis man spør nonnen i «luka» kan man få se på et vakkert lite kapell, med fresker fra middelalderen (Oratorio di San Silvestro). Vi var der også når nonnene hadde tidesang/bønn i basillikaen. Vakkert! Og sist, men ikke minst et sted som ikke var oversvømmet av turister! Vi vær nær sagt alene der.

  Vi var der på studietur i overgangen september/oktober, og det var fremdeles varmt da, selv om det var regn om natten, men ikke så kokvarmt som det kan bli om sommeren. Ellers er jeg enig: Kjøp en god guidebok og gjerne en med mange bilder. Jeg har brukt denne med godt hell på mine to turer dit: http://www.gyldendal.no/Reise/Europa/Roma/Gyldendals-reiseguider-Roma Kanskje litt dyr, men helt klart verdt det. Ellers er det bare å lære seg ordet «Prego og Gracie» med en gang, så kommer du langt. Åh, men gled dere.. Dere kommer til å få en helt fantastisk tur, det er jeg sikker på!!

  • Takk for gode tips! Jeg er enig i at Pantheon er fantastisk! Var i Roma i oktober selv for et par (tre?) år siden, og det er så fint der på den tida. Den gangen hadde jeg bare tre dager til rådighet, så jeg gleder meg til å utforske litt mer. Ikke minst til å være der sammen med Ståle!

   • Åh! Ja, det blir sikkert herlig 🙂 Tre dager er for lite, ja. Vi hadde over tre uker og fikk med oss altfor lite. Roma kan man dra til hele livet! Det blir herlig! Drømmer om å ta med min kjære dit om ikke lenge også 🙂

 4. Å, det høres HELT perfekt ut. Jeg har aldri vært der og har ingen tips, men lykke til med planleggingen! 🙂

 5. Såg eit program på History Channel om ein fyr som besøker «underworlds» rundt om i verda. I Roma er det visst masse underjordiske hus og bygningar frå romertida som ligg begravd under resten av byen. Veit ikkje om det finst noko guida tur dit, men det var heilt fullt bevarte, 2000 år gamle hus. Eg vart i alle fall frista til å gjere det!

 6. Roma er fint! Har vært der to ganger, men det er en del år siden, så jeg kommer ikke på noen tips dessverre. Men det blir nok en kjempefin tur, og det høres fantastisk ut å bo i en egen liten leilighet! Det er så deilig å ha et kjøkken og ordne med frokost og mat selv når man er på ferie:)

 7. Har aldri vært i Roma selv, men drømmer meg bort i Italia-planer hver eneste dag (nesten) Selv vil jeg besøke katedralen Santa Maria Maggiore, Trevi fontenen, Trajan’s Market (verdens eldste kjøpesenter), St. Peters Kirken selvfølgelig og det fantastiske Colusseum!

 8. Roma er vakkert. Vi var der på kjæreste tur i fjor. Jeg er jo matvrak så mine anbefalinger blir mest bra steder å spise. Men jeg anbefaler å se endel av turist tingene som vatikanet og trevi fontenen selvom det er masse turister så er det så vakkert. No ikke så turistete er å finne en park og ta med seg masse godsaker og sitte på plenen og skravele i times vis. Det er en veldig fin park ikke sp langt fra dyrehagen der lå vi i mange timer og hadde det utrolig koslig. Graeit å ha med pledd.

  Dro til en fantastisk vegetar resturant som selger en slags blanding av indisk og italiensk mat. De har små intime lokaler der du ser rett inn på kjøkkenet. I den ene delen av resturanten har de bokklubb så det er mange litterære kunstner typer der. utrolig god juice. http://www.happycow.net/reviews.php?id=14292 litt vanskelig å finne men virkelig verdt det når man finner den inne i smuget. Vi satt der i timesvis og bare nøyt hverandre og maten.

  Nå er vel ikke du veganer? Men den veganske isen innerst i dette lokalet var bare helt fantastisk stort utvalg og sikkelig god is. http://www.happycow.net/reviews.php?id=27377 Ligger litt utenfor turistområdene men lett å finne med kart og tolmodighet. Vi gikk hit mange ganger. Er mange lokale som også kjøper isen sin der.

  http://www.happycow.net/reviews.php?id=17739 Salotto 42 er et rå vegansk sted som drives av to veldig hyggelige danske pensjonister vi holdt på å nesten ikke komme os derfra fordi dety ble så mye kose prat og herlig mat.

  Roma er en fantastisk by som har mye å by på både kulinarisk og kulturelt.

  • Takk for tips til steder å spise! Jeg er også et matvrak, og synes at det å spise god mat er noe av det viktigste på ferie. (:

 9. Høres fantastisk herlig ut med bryllupsreise til Roma! Har vært der mye, og blir aldri lei den vakre byen. Jeg vil anbefale å rusle gjennom parken Villa Borghese og besøke galleriet/museet som ligger der. Veldig mye flott å se!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s