En dag / David Nicholls

– Hun lager trutmunn og kysser ham, et forbeholdent morgenkyss.

One day.

Den første boka jeg leste i sommer var En dag av David Nicholls. De fleste har sikkert fått med seg denne boka (og filmatiseringen av den) for lenge siden, så jeg skal ikke skrive så mye om den. Kort fortalt handler boka om Emma og Dexter, og hvor de er i livet sitt hver 15. juli i en periode som spenner over 20 år. De famler seg fram både i livet og i relasjonen til hverandre. Det er en bok som handler like mye om vennskap som om kjærlighet, og det er en skikkelig fin bok. Den er morsom og velskrevet, og passer perfekt til å sluke på et par regnværsdager i sommerferien. Filmen er også veldig fin!

15 tanker om “En dag / David Nicholls

 1. Jeg er jo ikke glad i romantikk, så jeg kommer nok til å styre klar av både boka og filmen – da er det ekstra fint med små oppsummeringer som denne, hihi!

 2. Nå har jeg lest og bladd meg gjennom store deler av bloggen din og kost meg veldig! Nydelig blogg! Og du minte meg også på at jeg har filmversjonen av boka liggende usett i huset et sted… Må straks få sett den. Fin dag til deg!

 3. Jeg likte boken veldig godt, men ikke slutten. Nå er jeg ikke så glad i chicklit, men denne boken hadde noen fine momenter. Filmen hadde jeg store forventninger til, siden det var Lone Scherfig som hadde regien, og min favoritt Jim Sturgess var med, men den skuffet stort, jeg synes ikke overgangen fra bok til film funket.
  Håper du får en fin helg!

  • Jeg vet ikke helt hva jeg synes om slutten, den endte veldig annerledes enn jeg forventa. Men jeg synes overgangen til film funka ganske bra – til tross for at tempoet var vel høyt til tider. Håper du også får en fin helg!

 4. Jeg likte boken (i alle fall på engelsk, har ikke prøvd den på norsk), men filmen ble bare feil for min del 😦

  • Synes boka var fin på norsk. Jeg liker ikke så godt å lese på engelsk, selv om jeg egentlig burde øve på det. Jeg synes filmen var god, men kan godt forstå at andre er uenig. (:

 5. Dette var en sånn bok som jeg ikke hadde noen forventninger til, hadde glemt å avbestille fra bokklubben og plukket opp en regnværsdag jeg ikke hadde noe bedre å gjøre, og så var den bare så utrolig gripende! Film er film, og helt ok, men slike leseopplevelser er uslåelige 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s