Roma

Friday.
{Pantheon}

Tuesday.
{Dagligvarer med fin innpakning}

Wednesday.
{Campo dei Fiori}

Thursday.
{Frokost}

Friday.
{Ricottakake på Armando al Pantheon}

Thursday.
{Butikkhund}

Untitled
{I en trapp ved Scalinata di Spagna}

Saturday.
{Fin fasade}

Saturday.
{Den beste gelatoen}

Sunday.
{Soloppgang}

Nå er det nesten to uker siden bryllupsreisen vår til Roma. Vi hadde det så fint! Vi tok det veldig med ro, samtidig som vi var opptatt av å utforske byen og oppleve mye. Hver dag startet med en lang frokost på balkongen. Jeg gikk ut tidlig og handlet brød og cornetti, dekket frokostbord og lagde kaffe. Ståle tok oppvasken mens jeg leste. Fin ordning! Det beste med å bo i leilighet framfor hotell, var å kunne spise frokost når vi ville, og så lenge vi ville. Også var det fantastisk å ha balkong med utsikt til Romas tak og kirker.

Hver dag bestemte vi oss for én eller to ting vi ville se den dagen. Vi lot være å dra til Vatikanet og Colosseum, fordi vi ikke orket tanken på å tilbringe halve dager i kø. Vi bestemte oss for heller å bruke tid på steder som ikke har like voldsomt turisttrykk. Mest tid brukte vi egentlig på å gå på oppdagelsesferd, og slik kom vi over mange fine gater, butikker, kirker og bakgårder. Også brukte vi mye tid på å spise god mat, så klart! For å finne gode steder å spise hadde vi god nytte av en app som heter Rome For Foodies. Den brukte vi masse, og den kan virkelig anbefales.

Jeg tar meg selv i å dagdrømme om Roma stadig vekk. Vi må nok tilbake dit.

Noen få Roma-tips:

 • Pantheon. En av de best bevarte gamle bygningene i Roma, og den jeg synes er aller mest fascinerende.
 • Galleria Doria Pamphilj. Veldig fint gammelt palass som er eid av en gammel italiensk familie. Det meste av palasset er gjort om til museum og kunstgalleri, men hvis jeg forsto det riktig, bor familien fremdeles i deler av palasset. Palasset har mange ulike rom med innredning fra ulike epoker, i tillegg til en stor kunstsamling. Man får låne med seg en veldig bra lydguide. Vi hadde det så morsomt på dette museeet, det anbefales virkelig!
 • Ghetto. Et av favorittstedene mine i Roma. Her er det veldig fint å ta en kaffe.
 • Trastevere. Veldig koselig område med mange gode restauranter. Er man i Trastevere, bør man se mosaikken i Basilica di Santa Maria in Trastevere. Utrolig vakkert!
 • Via dei Coronari. Fin handlegate.
 • Largo di Torre Argentina. Ruiner der hjemløse katter i Roma får bo og blir tatt vare på. Hvis man er heldig, kommer en for å hilse på.
 • Armando al Pantheon. Koselig restaurant i en sidegate ved Pantheon. Masse vegetarretter å velge mellom. PS: Man skal være heldig for å få bord uten å reservere på forhånd.
 • Sora LellaFamilieeid restaurant på Isola Tiberina, den lille øya i Tiberen. Veldig koselig sted med veldig god mat. Et supert sted å dra hvis man er vegetarianer, for de har en vegetarisk fire retters meny (man kan selvfølgelig også velge fritt fra menyen).
 • Gelateria del Teatro. Ikke mindre enn den beste gelatoen jeg har smakt.
 • Firo de Luna. God gelateria i Trastevere.

10 tanker om “Roma

 1. For et Roma-innlegg, jeg får så lyst til å reise med en gang! Byen står absolutt øverst på min reise-til-liste nå, så jeg håper det blir virkelighet om ikke veldig lenge. Og det å ha leilighet virker helt perfekt, så kan man begynne dagen i helt eget tempo, med fin utsikt og akkurat det man har lyst på å spise. Det bildet av dere er utrolig fint.

 2. Høres ut som en perfekt bryllupsreise! Roma, sukk.

  Supert med Roma-guide, for vi er nemmelig noen venninner som tenker oss til Italia som backpackere i sommer. Takk! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s