Det er ikke akkurat noen hemmelighet at jeg liker å bake scones til frokost. Jeg har brukt mange forskjellige oppskrifter opp gjennom årene, men de siste månedene har jeg stort sett alltid brukt den samme. Oppskrifta er omtrent den samme som Ingvilds søndagsscones, og gir 6-8 scones. Jeg lager som regel helt enkle scones, og spiser dem med smør og ost, syltetøy eller honning. Man kan også tilsette ting man liker i deigen, for eksempel tranebær og mørk sjokolade, nøtter og rosiner, forskjellige frø, appelsinskall eller noe helt annet!
6-8 scones: 2,5 dl hvetemel, 1,5 dl sammalt hvete, 1 ss bakepulver, 2 ss sukker, 2 ss meierismør og ca 2 dl yoghurt naturell, Kefir eller annen surmelk.
Sånn gjør man: Bland det tørre i en bolle. Bruk fingrene til å smuldre smøret sammen med melblandingen. Tilsett yoghurt, rør det forsiktig sammen. Kna deigen litt forsiktig, tilsett mer mel hvis den er veldig klissete, men ikke for mye. Det er viktig at man ikke knar deigen for mye, den skal bare akkurat samle seg. Form scones. Jeg pleier å trykke ut deigen til en rund leiv som er ca 3 cm tjukk, og stikke ut runde scones med et glass. Eventuelt kan man skjære leiven i trekanter, eller bare bruke en skje og ta deig rett fra bollen til bakebrettet. Bruk bakepapir, og stek sconesene på 200 grader i 12-15 minutter, eller til de er litt gyldne på toppen.
Takk for oppskriften! Tror jeg vil prøve den, for jeg synes absolutt scones smaker best uten natron!
Fin oppskrift :), men skal de ikke heve? 🙂
Det er det som er det fine med scones, de trenger ikke å heve! Man kan blande røren, bake de ut, gå i dusjen og vips; deilig nystekt til frokost!
Eller andre måltider. Mums! 😀
Endelig! Denne har jeg ventet på. Takk for oppskrift 🙂
Scones er så bra! Eg har fått augene litt ekstra opp for det etter eg flytta til England. Må berre læra meg å lika te, nå :p
Åhh, det så godt ut. Skal prøve ut oppskriften.
Mmm! Tror dette skal få bli frokost denne uka ❤
Disse skal jeg lage i morgen til frokost. Jeg skrev brev til Bestemor i kveld og da sendte jeg med denne oppskriften i tilfelle hun også ville prøve. Syns du har en finfin blogg 🙂
Kjempefin oppskrift, tror jeg kanskje skal prøve denne en gang. : )
Kjempegode! Eg laga dei til kvelds i går, og fant ut at dei måtte lagast i kveld og! Så no blir det snart pause i eksamenlesing med scones og venninnebesøk! Tusen takk for oppskrift!
Så fint at du legger ut oppskift, denne skal jeg prøve! Blir alltid så sulten når du legger ut frokostbildene dine 🙂