Høstens leseliste

Book journal.
Tusen hjertelig takk for alle gode boktips jeg fikk under dette innlegget! Jeg har skrevet ned alle sammen i en ny, fin notatbok. Planen er å bruke den notatboka til å skrive ned boktips, bøker jeg vil lese og bøker jeg har lest. Fine Maren tipsa om å ha ei slik bok i et supert innlegg hun har skrevet om yndlingsbøkene sine (anbefaler å ta en titt på det!), og jeg synes det er en veldig god idé. I notatboka har jeg også skrevet ned en liste med bøkene jeg har planer om å lese i høst. Den ser sånn ut:

Tove Jansson: Mummipappa på eventyr
Tove Jansson: Billedhuggerens datter
Lauren Graham: Someday, Someday, Maybe
Jerome K. Jerome: Tre menn i en båt
Agnes Ravatn: Stillstand. Sivilisasjonskritikk på lågt nivå.
John Greene: Faen ta skjebnen

Ganske variert, og valgt ut med tanke på å være overkommelige leseprosjekter i ammetåka. Det er så fristende bare å se serier om kveldene når jeg er trøtt, men nå har jeg bestemt meg for at jeg skal lese litt i stedet. Hver dag. (Bortsett fra de kveldene der jeg legger meg samtidig med Orvar, sånn i ni-tida.) Resten av tipsene deres sparer jeg til nye leselister. Den neste blir kanskje juleleselista?

Hva skal du lese i høst?

18 tanker om “Høstens leseliste

 1. Jeg har så mange uleste bøker i hylla mi. I høst har jeg tenkt å lese Knausgård, og så har jeg tenkt å bli ferdig med en serie. Den siste boka jeg leste var «The Fault in Our Stars» – gled deg!

 2. Mummipappa på eventyr kjøpte jeg nettopp! Jeg gleder meg til å lese den!
  Ellers har jeg lyst å lese den siste fra Sedaris, Let´s explore diabetes with owls.
  Jeg «leser» mange kokebøker også, og har bestilt denne nå «The Green Kitchen»- den lover bra!

 3. Skal forhåpentligvis lese mange bøker, men vet ikke helt hvilke. Blir nok noen mummibøker, noen block bøker, den som kjersti nevner, noe discworld, forhåpentligvis ringenes herre, og kanskje den siste game of thrones boka.

  Anbefaler å ha med klenex når du skal lese faen ta kjebnen.

 4. For en hyggelig høstliste!
  Jeg skal lese ferdig The Sweetness at the Bottom of the Pie, som jeg koser meg med nå, og har funnet ut at det finnes flere bøker i samme serie – yay! Videre har jeg noen Neil Gaiman-bøker på planen, og mye Poe og Lovecraft stående klart i hylla. Hurra for geeky lektyre på une høstkvelder!

 5. Prøve å komme meg gjennom House Of Leaves, også resten av Innfødte Skrik i første omgang i allefall. Deretter venter jeg i spenning på siste bindet i Locke & Key. Menerden skal droppe i høst 🙂

  Ellers kommer jeg nok også til å kose meg med allerede leste klassikere som Lille Ku, Min første bok om traktorer og Lillesøster Skal Tisse.

 6. Så fint! Håper du får noen fine leseopplevelser. 🙂 I høst skal jeg lese mye om å bli mamma, og i tillegg en del bøker fra min og noen venninners ganske nyoppstarta lesesirkel. Vi bytter på å velge bøker og har veldig ulik smak, kjempespennende så langt. 🙂

 7. Jeg leser «Will Grayson, Will Grayson» av John Greene og en til nå. Fantastisk bok! Jeg ble forelsket i John Greene etter å ha lest «The fault in our stars». Fintrist bok.

 8. Jeg leser «det kommer en pike gående» av Hagerup, og jeg ler og ler og ler. Den er fantastisk! Har flere bøker fra maren sin liste i bokhyllen så de plukkes nok ut etter hvert. Og så har jeg lyst til å lese noe av Erik Fosnes Hansen.

 9. Gode Ine, du har laget en skikkelig god leseplan for høsten! Ingenting er som kombinasjonen av høst og te og bok! (kaffe er også lov) ❤

 10. Jeg har store planer om å få fullført Balansekunst før jul. Egentlig en bok som ville normalt sett gått unna som fy, men på grunn av pensumlesing og mye å gjøre på skolen er det vanskelig å ha lyst til å lese i det hele tatt når man har et øyeblikk hvor man kan slappe av.

 11. Wæh, «faen ta skjebnen» høres så mye verre ut enn «The Fault in Our Stars». Hvis du er komfortabel med å lese engelske bøker, anbefaler jeg at du leser den på engelsk. John Green har et nydelig lett språk, til og med jeg, som ikke lekser engelske bøker, greide det uten problem.

  • Har bestilt den på norsk, er ikke veldig glad i å lese på engelsk (selv om det så klart bare er en vanesak). Spesielt nå om dagen foretrekker jeg å lese på norsk, for jeg bruker litt mer tid på å komme inn i ei bok når den er på engelsk. Men helt enig i at originaltittelen er mye bedre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s