Måneden som gikk – oktober

October.
I oktober gikk trærne utenfor vinduet fra å være gule, brune, røde, oransje til å bli helt nakne. En liten rådyrfamilie kom forbi flere ganger, og ekornene begynte så smått å vende tilbake til grantrærne vi ser fra kjøkkenet. Jeg gikk mange turer rundt Nøklevann, med Orvar godt pakket inn. Vi hadde barnedåp på Hamar, med koselig selskap etterpå. Jeg spiste litt sjokolade hver eneste dag, og hadde ofte ekstra god kaffe i kaffeboksen. Jeg leste mange sider i Someday, Someday, Maybe, som oftest på formiddagen med en kaffekopp mens Orvar sov. Orvar vokste masse, og rulla fra magen til ryggen for første gang. Han hadde også feber for første gang, og det var vondt i mamma- og pappahjertet. En kveld hadde hele den lille familien vår latterkrampe i senga, og Ståle og jeg var enige om at det nesten ikke finnes noe som kan måle seg med når Orvar hikster av latter. Vi så veldig mange episoder av Parenthood, og fyrte i ovnen hver morgen. Ståle fikk et gammelt piano, som vi fikk plass til ved vinduet i stua. Jeg lagde pannekaker til frokost på lørdagene, mens vi hørte på P2 og satte på klesvasken. Vi kjøpte oss ei større seng, der vi kan sove godt alle tre. Noen dager var jeg så sliten at jeg aldri kom meg ut av pysjen eller huset, men heller sov hver gang anledningen bød seg. Jeg hadde rosa sløyfe på kåpa mi, og rosa roser på kjøkkenbordet. Også gikk det mer og mer opp for meg at nå er jeg en mamma, sånn helt på ordentlig.

17 tanker om “Måneden som gikk – oktober

  1. Du skriver så det treffer rett i hjertet! Selv for en fattig student som våkna tidlig etter en littfor sen kveld, smilende mens hun krøllet tær under et ullteppe på en liten sofa hos ei venninne, lykkelig over å høre fuglene utenfor vinduet, kjenne den svale høstlufta og kunne konstantere at det bare er én måned til advent!

  2. Du får allt att låta så fantastiskt vackert. Vardagsproblem, vardagsfinurligheter, vardagsguldklimpar – jag blir alldeles varm i hjärtat av det jag läser.
    STORT grattis till Orvar båda två, och jag önskar er en lika fin november!
    Kramar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s