Året da Orvar kom

bigchange
Når jeg tenker tilbake på året som gikk, overskygger Orvars ankomst det aller meste. 2013 kommer jeg nok alltid til å huske som året da Orvar kom. Året da jeg ble mamma. Jeg har aldri opplevd at livet forandrer seg på en så gjennomgripende måte før. Fra den ene dagen til den andre, nesten. Selv om man har ni måneder til å forberede seg på, tror jeg ikke det går an å forberede seg helt på hvordan det er å bli foreldre for første gang.

Vi sover ikke lenge i helgene lenger, for Orvar vet ikke forskjell på mandag og lørdag. Men vi kan fortsatt ha trege morgener med mange kaffekopper, de bare starter litt tidligere enn før. Vi har ikke vært ute og spist sammen alene siden vi ble foreldre. Det er ikke helt tid for å ha barnevakt på kvelden enda. Men vi har laget gode middager som vi har spist sammen mens Orvar har sovet i vugga si. Med levende lys, fin musikk og halve glass vin til. Vi har ikke vært på fest heller. Men vi har hatt mye besøk av gode venner. Gått turer i skogen, sett på film, laget pizza, spist godis i sofaen og hatt kaffeslaberas der Orvar går på rundgang fra gjest til gjest. Vi har heller ikke vært på konsert sammen. Men vi har hørt masse på fin musikk på platespilleren vår, og kanskje kjøpt enda litt flere plater enn vanlig. Og ikke minst har Ståle og Orvar hatt huskonsert på pianoet vårt. Jeg har ikke sovet mer enn tre timer i strekk siden i sommer. Men jeg har våknet med en trillende glad baby ved siden av meg om morgenen, som ser på meg med et blikk som sier mamma, du må våkne, tenk så mye spennende det er å se i verden akkurat i dag.

2013 var året da alt forandret seg. Og jeg kunne ikke vært mer glad og takknemlig for akkurat det.

 

 

25 tanker om “Året da Orvar kom

 1. jeg håper virkelig at alle mammaer har like fine tanker som du har. selv har jeg lite erfaring i alt som har med mammaer å gjøre – med unntak av at jeg vet at mammaen min er ganske bra – men jeg er sikker på at Orvar er heldig å ha deg som mamma

  takk for fine ord og alle de søte bildene i 2013, Ine. jeg håper vi får nyte mange små-øyeblikk i 2014 også 🙂

 2. Du er så flink til å skildre stemningar Ine! Eg kjenner meg slik igjen i orda dine. Eg er heilt overvelda, livet er fullstendig endra, -men du kor fint det er!

 3. Fint innlegg! Her blir 2014 året vår førstefødte kommer, om en drøy måned. Vilt. Aner virkelig ikke hva vi går til, men tror det blir fint.

 4. Så fine ord! Og veldig gjenkjennelig. Lite slår den intense lykken som stråler ut av lillemann når det endelig er morgen og han får stå opp og møte verden igjen.

 5. Vakkert! Jeg har ei elleve dager gammel jente sovende på brystet mitt nå, og selv om det er overveldende stort, skummelt og krevende å ha henne her hos oss er det også overveldende godt 🙂 Gleder meg til fortsettelsen!

 6. Godt nyttår, Ine! Kjenner meg igjen i det du skriver (selv om min lille sover om natta). Alt endrer seg. Og det er så fint.

 7. Åh, for noen fine ord du greier å sette på det hele.. På den store omveltningen.. Tenk at livet kan snus så totalt oppned? Selvom, som du sier, man har 9 måneder til å foreberede seg, så er man sannelig ikke forberedt i det hele tatt allikevel.
  D virker som dere er flinke til å ha kvalitetstid på en annen måte, og det er beundringsverdig 🙂 Dere er fine! Og Orvar er helt nydelig!!

 8. For en søt liten gutt dere har ❤
  I desember blogget du et bilde av kjøkkenbordet med en søt liten figur av Jesusbarnet i krybben. Er den å finne i butikk/internett, eller er det vintage? Den var utrolig nydelig!

 9. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg elsker bloggen din. Jeg skulle bare ønske at du blogget myyye oftere! (På en måte blir det enda mer spesielt med sjeldne innlegg, da, såklart;)

  PS: Orvar er nydelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s