I dag kom mandagen litt brått på meg, så dere får en oppskrift uten bilder (bortsett fra filtblomkålen, som var så fin at den fikk være med). Til tross for manglende bildedokumentasjon, er oppskriften testet og godkjent i min lille vegetarkjøkkenkrok.
Ingredienser
- 6 ss vegetabilsk olje
- 1 ss sennepsfrø
- Krydder: 1 ts malt spisskummen, 1 ts garam masala, 1 ts gurkemeie
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller knust
- 1 gul løk, i skiver
- 1 chili, hakket (fjern frøene for mildere smak)
- 1 blomkål, delt i små buketter
- 1 pose frossen spinat
- 6 ss grønnsakkraft
- 1 ss hakket koriander
- Salt & pepper
- Korianderkvister, til pynt
Fremgangsmåte
Varm oljen i en stor kjele. Tilsett sennepsfrø, og stek til de begynner å poppe. Ha i løk, hvitløk, chili, spisskummin, garam masala og gurkemeie, og stek under omrøring i et par minutter. Putt oppi blomkål, spinat, grønnsakkraft, hakket koriander og salt & pepper etter smak. Skru ned varmen til middels, legg på lokk, og la det putre til blomkålen er passe myk – ca 15 minutter. Rør av og til. Ta av lokket, og kok en kort stund slik at sausen tykner litt. Pynt med korianderkvister, og god middag!
mmm, nam. men hva mener du med grønnsakskraft? blir det å blande buljong ut i vann, og så 6 ss med det?
Ja, helt riktig. Tenkte noen kunne misforstå hvis jeg skrev «grønnsakbuljong», og ta 6 ss med pulver. Det ville blitt katastrofalt, tror jeg.
Samme spørsmål som tinekatrine, men også, hvor kan jeg få tak i sennepsfrø? Er det på den typiske kjedebutikken, eller må jeg et litt mer spesielt sted? 🙂
Tror ikke du finner sennepsfrø på de vanligste kjedebutikkene, men supermarkeder med godt utvalg bør ha det. Jeg fant det på Røtter i Oslo, det er en sånn øko-butikk med masse fint. Ellers finner man det nok på innvandrerbutikker.