Perfekt helgefrokost

Dere har kanskje fått med dere at jeg er veldig glad i fine frokoster? Gjerne med scones eller pannekaker, god tid, levende lys, avis og en fin plate på spilleren. Jeg prøver å lage meg fin frokost hver eneste dag, men det er likevel noe spesielt med helgefrokosten. For  meg er helgefrokosten et, nei to, av ukas høydepunkter. God frokost er en av mine beste små og store gleder!

En kveld forleden lagde Ståle og jeg granola sammen. Jeg har laget granola før, men det begynte å bli ganske lenge siden sist. Denne gangen prøvde vi en litt annerledes oppskrift fra My New Roots, en supergrønn blogg full av fristende oppskrifter. Resultatet ble fantastisk! Så denne oppskriften kan jeg varmt anbefale.

Enkel gourmetgranola fra My New Roots

 • 4 kopper store havregryn (ikke lettkokte)
 • 1 kopp mandler, grovt hakket
 • 1,5 kopp kokosflak
 • 1/4 ts havsalt
 • 1/3 kopp lønnesirup, agave eller flytende honning (vi brukte lønnesirup)
 • 4 ss kokosolje, solsikkeolje eller smør (vi brukte kokosolje)

Forvarm ovnen til 175°. Ha kokosolje og lønnesirup i en liten kjele, visp det forsiktig sammen over lav varme på komfyren. Bland havregryn, grovhakkede mandler, kokosflak og havsalt i en stor bolle (vi slengte oppi litt vaniljepulver også). Hell lønnesirup- og oljeblandingen over de tørre ingrediensene, bland det godt sammen slik at alt blir dekket. Legg et bakepapir på en langpanne, og fordel blandingen jevnt utover. Stek først granolaen i 10 minutter, ta den så ut av ovnen og rør godt. Ha den inn i ovnen igjen, men ta den ut for å røre omtrent omtrent hvert 5. minutt, helt til havregrynene er gyldne og fine. Det tar ca 25-30 minutter.

Avkjøl granolaen helt, og oppbevar den i et lufttett glass. Den skal holde seg i ca en måned, men jeg lover at den kommer til å forsvinne mye fortere enn det. PS: Hvis man bruker smør i stedet for kokosolje, bør granolen oppbevares i kjøleskap. God frokost!

10 tanker om “Perfekt helgefrokost

 1. Det så veldig godt ut! Og vi må sees snart. Synne og jeg snakka på et tehusbesøk til uka, hadde vært koselig om du kunne bli med også! Riktig god helg, fine!

 2. Man skal ikke skimse av en god frokost! 🙂 Helgefrokosten er høydepunkt for meg også, i dag ble det salat caprese med hjemmebakt brød til, eplejuice og te. Mmm. 🙂

 3. Oi, den granolaen både høres knallgod ut! Jeg ser at Mummimamma har funnet seg til rette, forresten, hihi. Vi sees i morgen!

 4. Det har jeg fått med meg, og jeg liker de postene dine!! 🙂

  Er glad i det selv, vårt problem i helgene er at jeg må bestemme om jeg skal ta en liten matbit og vente på at E står opp, eller spise ordentlig alene (det er vanskelig å vente!) Det skiller fort to-tre timer mellom når vi står opp… (Frokost i koselig lag er jo det aller beste:)) Luksusproblem er det uansett;)

 5. Det ser skikkelig godt ut! Men jeg lurer på en ting: Hvor får man kjøpt kokosflak? Er det det samme som den revete kokosen som finnes i alle vanlige matbutikker, eller er det større flak? Det har jeg vært på let etter lenge. 🙂

  Ha en fin søndag!

  • Hei! Du finner kokosflak på helsekostbutikker, og muligens matbutikker med godt utvalg. Det er ikke det samme som kokosmasse, nei, men det kan godt hende at man kan bruke det i stedet. (: Ha en fin søndag du også!

 6. Jeg er også glad i lange, gode frokoster, helst med vamre croissanter og ost og syltetøy og juice og friske bær, mm. Og jeg får fortsatt alltid lyst på scones når jeg er innom bloggen din! Ja til «mine favorittscones»-innlegg!;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s