Rolig start

Untitled

Untitled

Untitled

I dag sov jeg helt til jeg våknet av meg selv. Nå er jeg nemlig ferdig med de åtte ukene i praksis, og snart er det tilbake til det vanlige studentlivet på Blindern. Men i dag har jeg undervisningsfri, og det passer meg veldig bra siden jeg har vært på jobb i helga. Da er det ekstra fint å kunne starte uka på rolig vis. Jeg har bakt supergode grove scones (oppskrift kommer!), drukket en liten kanne kaffe og sett på Buffy. Planen er å fortsette i samme stil resten av dagen, men jeg må nok ut i det fine være vi har i Oslo i dag også. Håper dere også har en fin mandag, uansett om dere måtte stå opp halv sju eller kunne sove så lenge dere ville!

14 tanker om “Rolig start

 1. Åh, so deileg! Eg kjenner eg gler meg til praksisperioden min er ferdig, sånn med tanke på at eg må stå opp ein time tidlegare enn vanleg. Og eg saknar i grunn klassa mi på høgskulen. Men samtidig er det skikkeleg givande å forsøke å undervise på mellomtrinnet!

 2. Hurra! Jeg unner deg masse ro og glede! Jeg sto opp klokka seks i dag, som vanlig, men ellers har mandagen vært fin så langt, og jeg håper (les: skal sørge for) at den fortsetter å være fin. Ha en god start på uka, Ine!

 3. For en fin ukestart! Og fint frokostbord:) Har du tips til presskannekaffe? Jeg er så usikker på hvilken en jeg skal handle inn, men jeg burde snart få brukt presskanna mi 🙂 Håper dagen din fortsatt har vært fin!

  • Takk! Vi kjøper helst kaffe på en kafé og får den malt til presskanne. Men når vi ikke har råd til å flotte oss med det, kjøper vi ofte fair trade-kaffen til Löfbergs Lilla som går til både filter og presskanne.

 4. jeg har undervisningsfri i dag jeg også, og liker det like mye som deg! dessverre har det så langt mest vært oppgaveskriving, men det er fint likevel. ha en fin uke 🙂

 5. Hei. Jeg har et spørsmål ang. selve _lektor_utdanningen (altså ikke lærer, men lektor).
  Jeg lurer på om det er et studie der en må jobbe en god del, og om man foreleses for og behandles som om det er høyere nivå en skal undervise på, – eller om det er mye opplegg for yngre barn med feks sang osv.? På forhånd takk for svar 🙂

  • Hei! Det er kanskje du som sendte meg e-post for en stund siden? I så fall: Beklager at du ikke har fått svar!

   Lektorprogrammet utdanner folk hovedsakelig til å jobbe på ungdomsskolen eller videregående, så det er mye fokus på fag. De tre første årene dreier seg først og fremst om de to fagene man velger (jeg har norsk som hovedfag og religion og etikk i tillegg), da tar man fag på ulike fakulteter på universitetet. Så følger PPU, og mastergrad i hovedfaget etter det.

   Det er mye forelesninger og litt seminarundervisning i mindre grupper. Fordi de fleste skal jobbe i ungdomsskolen og videregående er det som regel det man tar utgangspunkt i undervisningen på ped. Så opplegg for yngre barn er ikke så aktuelt.

   Håper du fikk svar på det du lurte på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s