Blåbærpai

Noen ganger får jeg så innmari lyst på pai. Jeg får cravings etter det, rett og slett. Og da er det ikke noe annet å gjøre enn å bake, for den paien jeg har lyst på er hjemmebakt og nystekt. Også er den fylt med bær, og får selskap av vaniljeis med små vaniljefrø i og en god kopp kaffe.

Forrige uke slo mine pai-cravings inn for fullt. Så da måtte jeg bake, da. Jeg brukte denne oppskriften på rustikk jordbærterte fra den fine matbloggen Mat på bordet. Deigen som brukes til jordbærterten finner dere her. Fordi vi hadde masse blåbær hjemme brukte jeg det i stedet for jordbær. Jeg brukte ca 500 gram blåbær som jeg blanda med 1 ss mel og 2 ss sukker. Det fungerte veldig fint. Synes også at denne paideigen ble veldig god – sprø, men ikke tørr. Det virker som om trikset er tålmodighet, for deigen må hvile skikkelig i kjøleskap et par ganger underveis. Men det er absolutt verdt det når lukta av nystekt pai fyller kjøkkenet. Pai, altså. Det er så godt!

14 tanker om “Blåbærpai

  1. Pai altså! Eg har alltid lurt på kvifor det ikkje fins eit ordentleg bra paisted i Oslo. Det er jo perfekt både som middag og dessert!

  2. Å, den ser så lekker ut! Jeg hadde ikke tenkt på å lage pai på den måten, men jommen skal jeg gjøre det neste gang. Herlig! I leiligheten vår lukter det herlig eplekake nå, den står i ovnen og skal være med meg for å feire ei venninnes bursdag i kveld. 🙂

  3. Nam, det så herlig ut! Jeg er så glad i pai, middags pai, pai med bær, pai med frukt, pai med grønsaken. Men desverre mangler jeg paiform… Så må nok vente litt til før jeg kan lage noe så godt så du viser der 🙂

    • Denne paien trenger du faktisk ikke paiform for å lage, den lages ved å ‘brette’ deigen rundt fyllet, også steker man den bare på en vanlig stekeplate. (:

  4. Gjett om jeg fikk lyst på blåbærpai nå da, iiih. Spørs om jeg ikke skal bake denne på hytteturen i helga 😉 Takk for at du deler så fine oppskrifter 🙂

  5. Ja, pai er kjempegodt! Hvis en ikke skal spontanbake kan deigen lages i forveien, det er lurt dersom den er til en spesiell dag og en har liten tid.

  6. Jeg var ute en kveld og plukket villbringebær, så i dag blir det pai (noe av det beste jeg kan tenke meg), håndballfinale i OL og solgåing i hovedstaden.
    God lørdag til deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s