Debatten vi ikke trenger

Påtroppende barne- og likestillingsminister Solveig Horne fra FrP mener at vi trenger en debatt om hvorvidt barn bør bli fortalt om «andre former for seksualitet». Hvis det er en debatt vi virkelig ikke trenger i Norge i 2013, er det denne.

Hvorfor ikke?

1. Hvis vi vil at barna våre skal vokse opp til å bli mennesker som aksepterer og respekterer at andre er annerledes enn dem selv, må vi vokse gå foran å vise respekt og aksept selv. Barn er ikke utstyrt med fordommer mot det som er annerledes, men de kan lære fordommer fra voksne.

2. I nesten hver eneste barnehage vil det være barn som etter hvert vil finne ut at de er homofile. Å tie om homofili for barn, er indirekte å si at homofili er noe unormalt, og noe som skal holdes hemmelig. Kanskje vil det bli litt lettere for ungdommer å fortelle om legningen sin til noen hvis de vet at det er greit å prate om sånt med voksne, og at det ikke er noe feil med å være den de er.

3. Det er mange barn som har to mammaer eller pappaer! Disse barna skal ikke gå i barnehagen og føle seg annerledes på grunn av det. Eller at måten deres deres foreldre lever på er noe «vi ikke snakker om».

4. Barn skal tas på alvor. Det innebærer at det vi skal være tøffe nok til å gjøre, er å snakke med barn på en ordentlig måte også om det som kan være vanskelig. Vi er ikke tøffe fordi vi tar en debatt om hva vi skal holde skjult for ungene våre. Da er vi feige.

21 tanker om “Debatten vi ikke trenger

  1. Helt enig. Dette handler om normalitetsbegreper. Horne trekker det langt ut når hun mener at det handler om opplæring i/om seksualitet. Det er i grunnen veldig enkelt med barnehageungene – i blant snakker en om kjærester og uten noe mer om eller men så snakker vi om at noen blir kjærester med jenter og noen med gutter – uavhengig av om de er jente eller gutt selv. Så mye mer er det ikke i den alderen. Men med det «normalitetsgrunnlaget» og litt senkede skuldre blir det kanskje enklere å ta de mer krevende spørsmålene om egen identitet og seksualitet med større unger seinere.

  2. Helt, helt enig. Så enkelt, men tydeligvis så vanskelig. Etter å ha fulgt «debatten» flere steder er det som forundrer meg mest, at folk insiterer på å knytte de ulike samlivsformene og familieformene opp mot seksualitet. Det er vel ikke noe «mer seksuelt» å snakke om Pappa og Pappa, enn om Mamma og Pappa?

  3. Helt, helt enig. Så enkelt, men tydeligvis så vanskelig. Etter å ha fulgt “debatten” flere steder er det som forundrer meg mest, at folk insiterer på å knytte de ulike samlivsformene og familieformene opp mot seksualitet. Det er vel ikke noe “mer seksuelt” å snakke om Pappa og Pappa, enn om Mamma og Pappa?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s